Navigáció
btm-left.pngbtm-right.png
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
btm-left.pngbtm-right.png
Alapítvány

A Hajósi Általános Iskolás Tanulókért Alapítvány Kuratóriuma köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki a 2020-as évben adománnyal, SZJA 1% felajánlással az alapítvány célkitűzéseit anyagilag támogatta!

btm-left.pngbtm-right.png
BMI támogatás

btm-left.pngbtm-right.png
Online fogadóóra

Iskolánkban október 19-én lesz fogadóóra, online formában. A részletekről jövő héten tájékoztatjuk a szülőket.

btm-left.pngbtm-right.png
Orfűi tábor

btm-left.pngbtm-right.png
1%

Adó 1% - Regnum Marianum

Tisztelt Adózó!
Kedves Szülő!

 

A Hajósi Általános Iskolás Tanulókért Alapítvány célja

- a tanulók tanév végi jutalmazása,
- osztálykiránduláshoz, táborozáshoz anyagi segítség nyújtása olyan szociálisan rászoruló tanulóknak, akik magatartásból és szorgalomból legalább jó minősítést szereztek az utolsó évben, valamint
- a tanulók szabadidős tevékenysége körülményeinek javítása.

 

Amennyiben Ön egyetért a fenti célok megvalósulásával, kérjük, támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával az alapítványt!

 

HAJÓSI ÁLTALÁNOS ISKOLÁS TANULÓKÉRT ALAPÍTVÁNY
ADÓSZÁM: 18351710-1-03

 

Felajánlását a hajósi iskolás gyermekek nevében tisztelettel megköszönjük!

 

Doblerné Kovács Mónika igazgató
és az alapítvány kuratóriumának tagjai

btm-left.pngbtm-right.png
Beiratkozás

Az emberi erőforrások minisztere 7/2020.(III.25.) EMMI határozata alapján a veszélyhelyzetre tekintettel a 2020/21. tanítási évre történő beiratkozás az alábbiak szerint történik.

 

A Hajósi Szent Imre Általános Iskola 2020. április 28-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó, minden a hajósi óvodába járó tanköteles gyermeket, ha az iskolába nem érkezik hivatalos jelzés arról, hogy más általános iskola felvette. A beiratkozás tényéről, a szülőket írásban értesítjük.

A Hajósi Szent Imre Általános Iskola csak azokat a tanulókat tudja felvenni, akik vállalják a német nemzetiségi nyelv tanulását. Ellenkező esetben az oktatásra körzetileg kijelölt általános iskola a Miskei Tóth Menyhért Általános Iskola.

A gyermek általános iskolai felvételéről szóló értesítésben (2020. május 21-ig) az iskola felkéri a szülőt, hogy legkésőbb két héten belül nyilatkozzon arról, hogy gyermeke számára hit-és erkölcstan vagy etika óra, továbbá hit-és erkölcstan tantárgy esetén melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri. A nyilatkozatot mellékeljük a felvételi értesítéshez.

A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására, egyéb nyilatkozatok kitöltésére a 2020/21-es tanítási év első napján kerül sor.

Ha a szülő nem a Hajósi Szent Imre Általános Iskolába szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékának bejelentését – a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen – az általa választott általános iskola vezetője 2020. április 24-ig fogadja, ezt követően április 27-ig értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.

A beiratkozással kapcsolatos kérdéseiket az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon tehetik fel: hajossuli@gmail.com, 78/404-594

Kérem a szülőket, a könnyebb kapcsolattartás érdekében, erre az e-mail címre legyenek szívesek saját e-mail elérhetőségeiket is megküldeni.

btm-left.pngbtm-right.png
OH közlemény

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A koronavírus járvány elleni minél hatékonyabb védekezés érdekében a Kormány március 16-ától elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást. Ezzel kapcsolatban először is szeretném megköszönni Önnek, hogy ebben a mindannyiunk számára nagy kihívást jelentő helyzetben helytállásával és támogatásával segíti gyermekét, gyermekeit abban, hogy iskolai feladataikra, a tanulásra tudjanak koncentrálni.
Röviden szeretném tájékoztatni Önt az új munkarendre való átállás első hetének tapasztalatairól. Az átállást megelőző napok várakozása után az iskolák döntő többségében nagy lelkesedéssel vágtak bele a tanulók és a pedagógusok is a tantermen kívüli, digitális oktatásba. Úgy látjuk, a pedagógusok nagyon komoly aktivitást mutatnak az online platformokon, nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a veszélyhelyzet ellenére gyermekeinknek a lehető legtöbbet adják, ezért mindannyian köszönettel tartozunk nekik. A tanulók számára is nagy élményt és tanulási lehetőséget kínál az új módszer, bár sokaknak hiányzik az iskola és a barátok, köztük olyanoknak is, akik esetleg eddig nem is szerettek oda járni. Ez érthető, ilyenkor látszik, hogy az iskoláknak a tudás és a különféle kompetenciák átadásán túl milyen fontos szerepe van a közösségek megteremtésében.
A tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást azzal is igyekszünk segíteni, hogy az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/) ajánlást tettünk közzé, amely rengeteg használható digitális tananyagot, a tanulók virtuális együttműködését segítő internetes oldalt tartalmaz. Ezt az elmúlt napokban több százezren nézték meg, amit nagyon köszönünk. Az ajánlás fejlesztése és bővítése folyamatos.
Az új munkarend első napjai azt is megmutatták, hogy az átállás a tananyag mennyiségét jelentősen újra szabta, a felénk érkező jelzések szerint jelenleg néhol túl soknak tűnik, néhol pedig a vártnál alacsonyabb az aktivitás. Ezzel kapcsolatban az Oktatási Hivatal honlapján közzétett ajánlásban kértük a tanárokat, hogy figyeljenek oda a tanulnivaló mennyiségére, de teljesen természetes, hogy kell egy kis idő, amíg a kiadott tananyag nagyságrendje mindenhol beáll. Amennyiben Ön úgy érzékeli, hogy az Önök iskolájában aránytalanul nőtt a korábbiakhoz képest a tanulnivaló mennyisége, kérem, ezt helyben egyeztesse a szülői szervezet az iskola vezetésével.
A tanulás azonban nem csak digitális eszközökön történhet, hiszen feladatokat, olvasnivalót a hagyományos tankönyvekből is fel lehet adni. Emellett az M5 tévécsatorna iskolatévé lett, és minden nap a tanulásban segítséget jelentő műsorokat ad. Hisszük, hogy a digitális tananyagok, a rendelkezésre álló digitális eszközök és a gyerekeknél lévő tankönyvek, a TV adások és a központi módszertani segítség együttesen mindenki számára lehetővé teszi a tanulást ebben a rendkívüli helyzetben.Ahogyan a Kormány erre vonatkozó határozata is kimondta, amennyiben a szülő azt indokolt esetben (például munkavégzése érdekében) igényli, a területileg illetékes tankerületi központ megszervezi a kiscsoportos gyermekfelügyeletet.
Arról is tájékoztatom, hogy kértük az iskolák vezetőit az iskolapszichológusok feladatkörének átgondolására és arra, hogy az előttünk álló időszakban telefonos vagy online megoldások segítségével nyújtsanak mentális segítséget azoknak a gyerekeknek, akik nehezebben birkóznak meg a tartós otthonlét, a bezártság, illetve a járvánnyal kapcsolatos megterhelő hírek okozta lelki megpróbáltatásokkal.Tisztelt Szülő!Szeretném még egyszer megköszönni Önnek eddigi segítségét! A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy gyermekeink élete a lehető legszervezettebben folytatódjon, hogy energiáikat és figyelmüket a tanulásra fordítsák, és ebben minden támogatást megkapjanak. Ennek fenntartása közös felelősségünk, amelyhez további kitartását és együttműködését kérem. Egyúttal tájékoztatom, hogy a jövőben is igyekszem Önt tájékoztatni a tapasztalatokról és a legfontosabb tudnivalókról.

Budapest, 2020. március 23.
Dr. Maruzsa Zoltán
köznevelésért felelősállamtitkár

btm-left.pngbtm-right.png
Felügyelet

A gyermekfelügyeletben résztvevő köznevelési intézmények

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) számú Korm. határozat 1. d) pontja értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelési törvény alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.

A Hajósi Szent Imre Általános Iskola is a kijelölt intézmények közé tartozik.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy csak rendkívül indokolt esetben jelezzék ez iránti igényüket gyermekük osztályfőnökénél.

A gyermekfelügyeletet biztosító köznevelési intézmények listája az alábbi linkre kattintva megtekinthető.

https://kk.gov.hu/download/c/73/92000/Kijel%C3%B6lt%20int%C3%A9zm%C3%A9nyek%20list%C3%A1ja.pdf

Doblerné Kovács Mónika

btm-left.pngbtm-right.png
Vírus

Kedves Tanítványaink!

 

Sajnos hazánkat sem kerülte el a világjárvány. Ahogy már Ti is hallottátok, a koronavírus megelőzése érdekében a kormány rendkívüli döntést hozott. Az elkövetkező hetekben a tantermi oktatást átveszi a digitális oktatás. Ez nem azt jelenti, hogy szünet van, hanem azt, hogy tanáraitok segítségével és irányításával az otthoni tanulás veszi át a szerepet. NAGYON FONTOS, HOGY TANULNI KELL! Ezt az online távoktatást úgy kell elképzelnetek, hogy feladatsorokat, segédanyagokat, oktató videókat kaptok tőlünk, ami segít benneteket a felkészülésben. Lesznek online bejelentkezések, amiken kötelező részt venni! Néhány nap múlva tanítóitok, tanáraitok keresnek benneteket a különböző online felületeken. Kérlek benneteket, hogy a Ti érdeketekben segítsétek a munkájukat azzal is, hogy betartjátok az utasításaikat, és annak megfelelően tanultok, ahogy azt kérik tőletek!

 

Legfőbb értékünk az egészségünk, ezért törekedni kell arra, hogy minden biztonsági előírást betartsunk. Az alapos kézmosás, fertőtlenítés és a higiéniás szabályok betartása mellett nagyon fontos, hogy otthon maradjatok! Tilos csavarogni, bandázni, de gondolom ezt már a születek is ezerszer elmondták nektek. Nehéz napok előtt állunk, tele kihívással és szokatlan feladatokkal. Összefogással, a szabályok betartásával együtt közösen átvészeljük az előttünk álló időszakot.

 

Mindannyiótoknak jó munkát és kitartást kívánok! Köszönöm! Mónika néni

btm-left.pngbtm-right.png
Urheimat 2019

Idén szeptemberben a hetedikeseink (s néhány nyolcadikos) a hajósi svábok őshazáját, Bussen és Ulm környékét látogatta meg. A kiemelt szavakra kattintva egy német, valamint egy magyar nyelvű képes élménybeszámolót olvashatnak az érdeklődők. Ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását.

 

 

btm-left.pngbtm-right.png
Határtalanul18

 

„Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” címû HAT-18-01-1198 pályázati azonosító számú Mátyás király nyomdokán című pályázatunk 1860000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

A pályázat keretében lebonyolításra kerülő projekt előkészítő szakasza, a tanulmányi kirándulás és az értékelő szakasz tevékenységeire is a HATÁRTALANUL! program keretében került sor.

(Ide kattintva tekinthetnek meg egy videófelvételt.)

 

btm-left.pngbtm-right.png
Csengetési rend
1. óra : 8:00-8:45
2. óra : 8:55-9:40
3. óra : 9:55-10:40
4. óra : 10:50-11:35
5. óra : 11.45-12:30
6. óra : 12:45-13:30
btm-left.pngbtm-right.png